Madicom Geen reacties

Het NAFIN netwerk van het Ministerie van Defensie

Project bij het Ministerie van Defensie, Madicom
Project bij het Ministerie van Defensie, Madicom
Project bij het Ministerie van Defensie, Madicom

DE OPDRACHT

Stabiliteit en betrouwbaarheid, aan het beveiligde netwerk van Defensie

Als gevolg van de wereldwijde ontwikkelingen zijn stabiliteit en betrouwbaarheid meer dan een eis voor het beveiligde NAFIN netwerk van het Ministerie van Defensie.

Samen met het team van Defensie hebben door heel Nederland werkzaamheden verricht aan het NAFIN netwerk, soms in het zuiden, soms in noorden maar ook wel eens in het oosten of in het westen.

Vanwege contractuele afspraken kunnen wij geen mededelingen doen over de aard van de werkzaamheden noch foto’s plaatsen.

Wel kunnen wij met trots zeggen dat wij door middel van onze expertise op het gebied van databekabeling en netwerken onze bijdrage hebben geleverd en daarnaast met ontzettend veel plezier hebben samengewerkt met de collega’s van het Ministerie van Defensie.

De foto’s in dit artikel zijn van de website van het Ministerie van Defensie: www.defensie.nl.

Meer informatie over het beveiligde NAFIN netwerk vind u op Wikipedia:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Netherlands_Armed_Forces_Integrated_Network

Madicom Geen reacties

Kantoornetwerk Facility Point Rotterdam Airport

Datanetwerk aanleggen in Kantoornetwerk van Facility Point Rotterdam Airport
Datanetwerk aanleg Facility Point Rotterdam Airport
Databekabeling aanleggen bij Facility Point Rotterdam Airport

DE OPDRACHT

Een storingsvrij en VOIP geschikt kantoornetwerk

Als gevolg van de overstap van een analoog naar digitaal VOIP telefoniesysteem én het vernieuwen van de huidige infrastructuur de bekabeling aanleggen en afwerken in het gehele pand van Facility Point Rotterdam Airport.

DE OPLOSSING

Allereerst zijn de eisen van Facility Point Rotterdam in kaart gebracht en hebben we deze samen met de huismeester en oprichter uitgewerkt. Vervolgens hebben we de route voor de bekabeling uitgekozen en waar nodig aangepast en zijn we begonnen met de aanleg van datakabels verspreid over 3 verdiepingen en meer dan 40 units. Hierna zijn door onze monteurs de bekabeling afgewerkt op wandcontactdozen en de patch panelen in de serverkast. Tenslotte is het geheel getest en inclusief documentatie opgeleverd.

HET RESULTAAT

Het volgende resultaat werd geleverd.
 • Een snel en storingsvrij bedrijfsnetwerk
 • Meer dan 100 internet- en telefoonaansluitingen
 • Opbouw van de serverkast
 • Het geheel testen van het hele bedrijfsnetwerk
Madicom Geen reacties

WiFi signaal verbeteren en aanleg internetkabels

project wifi bereik verbeteren
Wifi signaal verbeteren in Amsterdam
Internetkabel aanleggen

DE OPDRACHT

Geen tot zeer slecht WiFi signaal in huis

Een prachtig huis gekocht, maar geen tot zeer slecht WiFi signaal. Het overkwam de nieuwe eigenaar van een watervilla in Amsterdam. Met name door de bouwconstructie, meerdere verdiepingen en een dempende deur van de meterkast was er geen tot nauwelijks draadloos internet bereik. Een groot probleem, het gehele gezin maakt namelijk intensief gebruik van het internet voor o.a. school, werk en amusement.

DE OPLOSSING

Madicom heeft op lokatie de mogelijkheden bekeken en op basis van de wensen en eisen van de klant diverse oplossingen geadviseerd. Uiteindelijk is er gekozen voor het aanleggen van zowel een bedraad netwerk als het verbeteren van het huidige WiFi netwerk. De kabels voor de bedrade netwerk zijn allemaal weggewerkt in bestaande leidingen en afgemonteerd op een internetaansluiting in de muur. Zo is er geen enkele kabel te zien! Deze aansluitingen kunnen gebruikt worden voor o.a. televisie- en internet apparatuur, een extra zekerheid als het om een groot project of bestand gaat. Het WiFi netwerk is sterk verbeterd door de installatie van een wifi-versterker met maar liefst 6 antennes! Vooraf is – op basis van een nauwkeurige meting – de beste locatie bepaald en vervolgens is het apparaat geïnstalleerd en getest. Uit privacy oogpunt is er voor gasten een apart draadloos netwerk ingesteld. Zo kan een ieder van het internet gebruik maken, maar zijn er geen zorgen dat bestanden op onveilige wijzen toegankelijk zijn.

HET RESULTAAT

Na installatie is het volgende resultaat bereikt

 • Stabiel en snel draadloos internet door de gehele woning.
 • 1 Netwerk voor de bewoners en 1 netwerk voor bezoekers/gasten.
 • 3 vaste bedrade aansluitingen.
Madicom Geen reacties

Telecom – Migratie KPN klanten naar VDSL2

Telecom KPN upgrade buitenring naar VDSL2
Madicom projecten
Telecom KPN upgrade buitenring naar VDSL2

HET PROJECT

Snelheid klanten wordt verhoogd met VDSL2

KPN is bezig om de snelheden in het kopernetwerk te verhogen door de kabelverdelers (KVD) om te bouwen tot een buitenring met VDSL2. Madicom voert regelmatig werkzaamheden om de klanten te upgraden naar een snellere internet. De werkzaamheden vinden, door heel Nederland, zowel overdag als in de nacht plaats.

Madicom Geen reacties

Telecom – Aansluitingen en afsluitingen Ziggo

Telecom Ziggo aansluitingen en afsluitingen
Telecom Ziggo aansluitingen en afsluitingen
Telecom Ziggo aansluitingen en afsluitingen

CHALLENGE

Help create attractive prices and ensure efficient billing

Innovative energy service providers are facing tough competition in the fiercely-contested electricity and gas market. In order to gain new customers they have to offer not only innovative and sustainable products, but also have to create attractively-priced offers and guarantee excellent energy billing and customer services.

SOLUTION

Integrated customer service

An integrated service for customer service and energy billing enables innovative energy service providers to focus on energy procurement and marketing. On the one hand this ensures cost control, while on the other hand the companies gain a strong partner for implementing the regulatory and statutory requirements as well as energy management processes.

In conjunction with our customers we have implemented different components from our comprehensive service range in accordance with their requirements and the products offered. These include classic front-office customer service activities, for example customer advice and care. But we also offer effective back-office activities such as customer registration, handling customers who switch providers, auditing and customer billing.

RESULTS

A successful transition and operational excellence

 • Handling customers who switch providers (standardized data and document management, switching suppliers in accordance with GPKE/GeLiGas regulations.
 • Auditing (checking the network usage payments, plausibility check of consumption figures, market partner communication).
 • Customer billing (processing payments, commercial dunning procedures and collection).
 • Customer service (customer care via telephone and in writing, clarification of questions on customer registration and bills receivable and billing).
Madicom Geen reacties

Telecom – KPN Allround hoofdverdeler

KPN HVD Hoofdverdeler allround
KPN HVD Hoofdverdeler monteur
KPN HVD Hoofdverdeler monteur

WERKZAAMHEDEN

Als gecertificeerd partner verricht Madicom regelmatig werkzaamheden in de centrales, ook wel hoofdverdelers genoemd, van KPN. De werkzaamheden lopen uiteen van het aanleggen van een klantverbinding tot het migreren van aansluitingen. Wij zijn dan ook écht Allround.

Madicom Geen reacties

Kantoornetwerk Pricewise

Bedrijfsnetwerk of kantoornetwerk laten aanleggen
Kantoornetwerk Pricewise
Kantoornetwerk Pricewise

DE OPDRACHT

Een storingsvrij snel kantoornetwerk

Als gevolg van de snelle groei van Pricewise een stabiel en snel kantoornetwerk ontwerpen en aanleggen inclusief de databekabeling en netwerkapparatuur in het prachtige pand aan de Amstel in Amsterdam. En dat binnen de tijdsbestek van slechts 1 weekend.

DE OPLOSSING

Allereerst hebben we de wensen en eisen van Pricewise in kaart gebracht. Vervolgens hebben wij dit vertaald naar een technisch plan waarin duidelijk werd omschreven hoe het netwerk zal worden opgebouwd en welke materialen er nodig zullen samen. Samen met Electroservice Blokdijk hebben we vervolgens het plan gerealiseerd. 124 internet- en telefonieaansluitingen, snelle databekabeling, de afwerking op netwerkapparatuur alsmede het installeren en configureren van de server(s), computers, telefoons, printers en access points.

HET RESULTAAT

Vrijdagavond begonnen. Maandagochtend waren de volgende werkzaamheden afgerond.
 • Een snel en storingsvrij bedrijfsnetwerk
 • Meer dan 124 internet- en telefoonaansluitingen
 • Een gescheiden netwerk voor VOIP en internet
 • Het installeren en configureren van firewalls, modems en servers
 • Het configureren van de VOIP telefoons, computers en printers
 • Het geheel testen van het hele bedrijfsnetwerk