Hoe kunnen we je helpen?

Categorie├źn
< Alle onderwerpen

Wat is een Wi-Fi Mesh netwerk?

Een Wi-Fi Mesh netwerk of Multiroom netwerk zijn termen die je steeds vaker voorbij ziet komen. Maar wat is dit nu precies en wat kan je ermee? In dit artikel leggen wij het je uit.

Wat is een Wi-Fi Mesh netwerk?

Een Wi-Fi Mesh netwerk is een draadloos netwerk dat is opgebouwd uit meerdere apparaten. Hierdoor heb je 1 Wi-Fi netwerk voor bijvoorbeeld je huis of kantoor.

Uitgebreide dekking

De Mesh apparaten staan verdeeld over je woning en kantoor ingesteld en zijn met elkaar verbonden. Samen vormen ze 1 groot draadloos netwerk. Hierdoor heb je vrijwel overal een goede dekking. Is de dekking niet voldoende? Dan kun je het Mesh netwerk eenvoudig uitbreiden met extra apparaten. Bij een Mesh netwerk beschikken de apparaten over de technologie om ervoor te zorgen dat je altijd verbonden bent met het dichtstbijzijnde station. Loop je naar een andere etage of kamer? Dan wordt je apparaat automatisch en ongemerkt overgezet naar het station dat het meest dichtbij is. Hierdoor loop je van beneden tot aan boven, zonder het Wi-Fi signaal te verliezen.

Wi-Fi Mesh netwerk

Uitgebreide mogelijkheden

Een Wi-Fi Mesh netwerk biedt uitgebreide mogelijkheden om je netwerk te beheren (de meeste fabrikanten). Zo kun je het ouderlijk toezicht instellen, de prioriteit van apparaten instellen en kun je eenvoudig de status van het netwerk bekijken.

Welke Wi-Fi Mesh systemen zijn er?

Er zijn verschillende soorten Wi-Fi Mesh systemen te koop. Vrijwel elke grote fabrikant heeft een systeem op de markt. Wij gebruiken bij ons op kantoor, bij ons thuis en voor onze klanten de systemen van TP-Link. Voor de consument maken we gebruik van TP-Link Deco en voor bedrijven gebruiken wij de TP-Link Omada oplossingen.

Samengevat:

  • Een Wi-Fi Mesh netwerk is 1 netwerk op basis van meerdere apparaten
  • Uitgebreide dekking door je hele woning of kantoor
  • Uitgebreide beheermogelijkheden

 

Heb je nog vragen of opmerkingen? Onze experts helpen je graag verder. Neem contact met ons op

Top