Community

internet valt uit t...
 
Deel:
Meldingen
Alles wissen

[Opgelost] internet valt uit tijdens de was

1 Berichten
2 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
462 Bekeken
0
Topic starter

Geloof het of niet, wij zitten met een heel merkwaardig probleem.

Wij hebben een modem en vervolgens een set devolo's in het stopcontact om het internet naar de werkkamer te krijgen.

het komt regelmatig voor dat wij geen of traag internet hebben als de wasmachine aan staat. wij begrijpen alleen niet heel goed wat die 2 met elkaar te maken hebben

1 antwoord
0

Beste Wilma en Jos,

Dank voor het plaatsen van je bericht in de Community. 

Devolo's (of Powerline adapters) worden regelmatig gebruikt om het internetsignaal via het stopcontact (elektriciteitsnet) in een andere ruimte te brengen. Voor een optimale werking is het belangrijk om op de volgende aandachtspunten te letten:

  • De devolo's dienen op dezelfde stroomgroep te worden aangesloten (dit is vaak niet het geval bij een woning met meerdere verdiepingen)
  • De devolo's mogen niet in een stekkerdoos of verlengsnoer zitten maar dienen rechtstreeks in het stopcontact te worden geplugged.

Daarnaast adviseren wij je om de firmware van de devolo's te updaten naar de laatste versie en te controleren of deze goed gepaired (verbonden) zijn. Dit kan vaak met de software van de fabrikant. 

Ik vermoed dat (1 van de) devolo's is aangesloten op dezelfde groep als de wasmachine. Hierdoor wordt het net extra belast op het moment dat de wasmachine wordt ingeschakeld, hetgeen effect heeft op de verbinding.

Mochten de bovenstaande tips/uitleg niet leiden tot een oplossing, dan wil ik je vragen om wat meer informatie te verstrekken, zoals je huidige internetprovider, merk/type van de devolo's, een schets hoe de woning is opgebouwd en waar de devolo's zijn geplaatst.

Met vriendelijke groet,

Madicom Servicedesk 

* Dit is het officiële account van Madicom.
-
Madicom.nl

Je antwoord

Auteursnaam

Auteur e-mailadres

Je vraag *

De maximale toegestane bestandsgrootte is 10MB

 
Voorbeeld Revisies van 0 Opgeslagen
Deel:
Top